Implantaten

Wat zijn implantaten

Implantaten

Een loszittend ondergebit is een veel voorkomende klacht bij mensen met een volledig kunstgebit. Bij langdurig dragen van een kunstgebit slinkt de kaak en het kunstgebit gaat daardoor steeds losser zitten.

De tandprotheticus kan in samenwerking met een implantoloog er voor zorgen dat uw kunstgebit wel goed zit met een klikvaste oplossing. Een implantaat is een kunstwortel die als schroef in de kaak wordt geplaatst. Op deze kleine schroefjes , gemaakt van titanium, wordt het gebit dan vast geklikt. Het grootste voordeel is het gemak en de zekerheid er van. Het voelt als uw eigen tanden.

De implantaten worden door een implantoloog (een gespecialiseerde tandarts of kaakchirug) geplaatst. Het is een kleine, nagenoeg pijnloze, operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving. Het vastgroeien van de implantaten in de kaak duurt zo’n zes weken. Hierna kan de tandprotheticus beginnen met het maken van uw nieuwe kunstgebit op de implantaten. Implantaten zijn in principe geschikt voor iedereen. Voorwaarden zijn een goede algemene gezondheid en een goede mondhygiene.

Persoonlijk

Onze specialisaties

Bekijk onze producten & diensten óf maak een gratis afspraak bij ons om de verschillende mogelijkheden aan u uit te laten leggen voor een stralende lach!